Wakil Bupati Blora lan Ilmu Manajemen BUMD

wakil bupati blora etik setyowati cepu sesarengan karo pjs bupati kulon progo sinau manajemen bumd

Pemerintah Kabupaten Blora terus maju ngoptimalake BUMD. Sawise niru pasinaon ing Magelang, Blora nerusake sinau tata kelola BUMD sing apik, Pemerintah Kabupaten Blora sinau ing Kabupaten Kulon Progo, Kamis (9/6/2022). Kanggo informasi, Kabupaten Kulon Progo wis nampa Penghargaan BUMD suwene telung taun berturut-turut kanggo kinerja BUMD sing wis ana.

Pramila, Pemerintah Kabupaten Blora ingkang dipunpandhegani dening Wakil Bupati Tri Yuli Setyowati, ST, MM, nyawisaken wekdal kangge nyinau babagan Peraturan Bupati ingkang ngatur tata kelola BUMD lan BUMD ing Kabupaten.

Didampingi Sekda, Asisten II, Staf Ahli Bupati, sawetara Kepala OPD lan pimpinan BUMD ing Blora. Rombongan ditampa dening PJ Bupati Kulon Progo Drs. Tri Saktiyana, M.Si, Staf Ahli Bupati, Kepala OPD, lan pimpinan BUMD Kulon Progo.

"Kita saka jajaran Pemkab Blora pengin ngolehake kawruh sing ana gegayutane karo BUMD lan Pemkab Kulon Progo. Muga-muga BUMD Blora bisa niru lan ngetrapake," piterange Wakil Bupati Etik, jejuluk Wakil Bupati Blora.

Miturut dheweke, BUMD ing Blora diajab bisa nyengkuyung ekonomi daerah lan pendapatan daerah. Kanggo kuwi Blora cepet-cepet obah.

Dheweke negesake yen perlu aturan sing bener lan trep supaya BUMD ing Kabupaten Blora bisa maju. "Peraturan iku penting banget. Peraturan kudu jelas lan tepat."

pjs bupati kulonprogo mapag rombongan wakil bupati blora kang arep sinau manajemen bumd

Dene PJ Bupati Kulonprogo Drs. Tri Saktiyana, sedhela mbagi kawruh babagan tata kelola BUMD ing dhaerah.

Jarene, ing pangurus BUMD, mesthine kudu nggatekake pranatan kang ditrapake. Iki kalebu proses bisnis kanggo partisipasi ekuitas uga pola pembinaan pengawasan BUMD.

Dheweke kandha yen ing Kabupaten Kulon Progo ana pirang-pirang BUMD sing saiki wis akeh. Ing antarane yaiku Perumda Water Drinking Tirta Binangun sing saiki uga melu ngombe banyu kemasan. Uga Perumda Bank Kulon Progo, Perumda Aneka Usaha Kulon Progo, lan PT Selo Adikarto. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel