UNIBA Surakarta Dikarepake Bisa Mbantu Nyegah Desa Miskin ing Blora

Bupati Blora lan rektor UNIBA nduduhake nota kesepakatan antaraning Universitas Islam Batik Surakarta dalah Pemkab Blora

Bupati Blora H. Arief Rohman, S.IP, M.Si kepengin supaya Universitas Islam Batik (UNIBA) Surakarta bisa mbantu mbrastha desa miskin ing Blora. Wangune bisa awujud pitulungan utawa kanthi teknik liyane.

Pangarep-arep wong nomer siji ing Blora iki kaandharake sajrone penandatanganan nota kesepahaman antarane Pemkab Blora kang ditindakake dening Bupati Blora H. Arief Rohman, S.IP, M.Si karo Rektor Universitas Islam. saking Batik Surakarta, Dr. H. Amir Junaidi, S.H., M.H, ing UNIBA Kampus Surakarta, (31/5/2022).

Bupati Blora napak asmani nota kesepakatan antaraning Universitas Islam Batik Surakarta dalah Pemkab Blora

Rawuh nyakseni penandatanganan kasebut yaiku Wakil Bupati Blora Tri Yuli Setyowati, ST, MM, Sekretaris Daerah, Asisten I, II, lan III, uga Kepala OPD sing relevan.

Ing ngarepe Wakil Rektor, Dekan, lan UNIBA, Bupati Arief ngaturake masalah kang diadhepi ing Blora. Wiwit saka kemlaratan, stunting lan sawetara masalah.

"Kita ora bisa nindakake iki dhewe. Pemkab Blora kudu kerja sama karo para pemangku kepentingan, ing wektu iki karo UNIBA,” piterange Bupati.

Contone, saiki ing Blora ana desa sing tingkat kemiskinane isih dhuwur. Anane Pemkab Blora nggandeng universitas, kalebu UNIBA, saperlu kanggo melu mbantu nyuda kemiskinan.

Bupati Blora nyekseni rektor UNIBA napak asmani nota kesepakatan antaraning Universitas Islam Batik Surakarta dalah Pemkab Blora

“Iki ing Blora ana desa sing kategorine miskin, mbok menawa mengko saka UNIBA ana bantuan, supaya mengko kemiskinan iki bisa diilangi,” pangajab Bupati.

Sauntara kuwi, Rektor UNIBA Dr. H. Amir Junaidi melu bombong kanti ananing kerja sama karo Pemkab Blora. Dicritakake, kerjasama karo sawetara Pemda uga wis ditindakake dening UNIBA.

Rektor Amir Junaidi negesake yen UNIBA siap sinergis karo Pemkab Blora, selaras karo Tri Dharma Perguruan Tinggi. “Muga-muga kanthi pertemuan kasebut, kerjasama antaraning UNIBA lan Pemkab Blora bisa kaleksanan kanthi becik, bisa kolaborasi kaya sing dikarepake Tri Dharma Perguruan Tinggi, bebarengan lan sinergi karo Kabupaten Blora. Insya Allah kita uga bakal sowan ing Kabupaten Blora,” jlentrehe. (Trans : heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel