UNAIR lan UNIPA Surabaya ing Pembangunan Blora

unair universitas airlangga surabaya siyap sesarengan mbangun blora

Rong universitas gedhe ing Surabaya, Jawa Timur, wis ngandhakake kesiapane kanggo mbiyantu pembangunan Kabupaten Blora, Jawa Tengah. Kalorone yaiku Universitas Airlangga (UNAIR) lan PGRI Universitas Adi Buana (UNIPA). Kang kaya mengkono ditandhani karo penandatanganan nota kesepahaman (MoU) antarane Bupati Blora, Rektor Universitas Airlangga lan Rektor UNIPA, Senin (6/6/2022).

Penandatanganan kasebut diwiwiti ing Rektorat Unair Surabaya, antarane Bupati H. Arief Rohman, S.IP., M.Sc., lan Rektor Unair Prof. Dr. Moh Nasih, SE., MT., AK. Uga ndhampingi Bupati Blora, Asisten Pemerintahan Sekretaris Daerah Kabupaten Blora, Irfan Agustian Iswandaru, AP., M.Sc., Kepala DP4 drh. R. Gundala Wijasena, M.P., Sekretaris Bappeda Pujiriyanto, S.Hut., M.Eng., lan Kepala BPPKAD Aset, Wahyu Trimulyani, AP., M.A.

Dene saka pihak UNAIR katon rawuh ndhampingi Rektor, Direktur Pascasarjana Unair, Prof Badri Munir Sukoco, SE., MBA., Ph.D., Wakil Direktur 2 Unair Assoc Postgraduate School Prof. Dr. Rudi Purwono SE., MSE., lan Wakil Direktur 3 UNAIR Assoc Postgraduate School Prof. Dr. H. Suparto Wijoyo, SH., M. Hum.

Sakwise tanda tangan ing UNAIR, terus menyang Unipa Surabaya. Ing kene Bupati H. Arief Rohman, S.IP., M.Sc., nandatangani MoU karo Rektor Unipa Dr. M. Subbandowo, MS., disekseni dening Kepala PPLP PT PGRI Surabaya, Drs. H. Sutijono, MM.

Ing UNAIR lan ing UNIPA, Bupati Blora Arief Rohman njlentrehake potensi lan masalah kang diadhepi Kabupaten Blora. Kaajab kekalih perguruan tinggi menika saged nggadhahi peran kangge sesarengan ngembangaken Kabupaten Blora.

"Alhamdulillah, ing dina iki bisa ditandatangani MoU karo UNAIR lan UNIPA Surabaya. InsyaAllah kalih kampus ageng ing Surabaya menika saged mbiyantu kita kangge ngembangaken Blora mbenjang. Mesthine, miturut disiplin ilmu ingkang wonten, saged langkung program pengabdian masyarakat wonten Kabupaten Blora," ujare Bupati.

Kanggo UNAIR, kita bakal nliti kerjasama ing pengembangan SDM, pembangunan lan bantuan kanggo peternakan, kesehatan, pariwisata, UMKM, lan industri ekonomi kreatif. "Muga-muga ing tembe UNAIR uga duwe desa binaan ing Kabupaten Blora," sambunge Bupati.

Dene ing UNIPA Surabaya, Bupati kang kondhang kanti sebutan Mas Arief ngandhakake, Kepala PPLP PT PGRI Surabaya Drs. H. Sutijono, MM., pendiri UNIPA, minangka tokoh asli Blora.

penandatangan mou antara pemkab blora lan rektorat unipa surabaya

"Pak Sutijono kuwi wong Diaspora Blora, kepengin kampus UNIPA bisa nyumbang kanggo pembangunan Blora, kampung halamane. Kanthi MoU karo Rektor UNIPA, tambah akeh universitas sing kerja sama karo Pemkab Blora, muga-muga luwih akeh kesempatan kanggo ngembangake sumber daya manusia sing berkualitas. Lumantar panyedhiya beasiswa, uga program pengabdian marang masyarakat," piterange Bupati Blora.

Miturut Bupati Blora, peran universitas dibutuhake banget kanggo ana ing dhaerah kanggo mbantu nyepetake pembangunan utawa percepatan pembangunan. Kanthi ngelmu ing kampus, kaajab bisa langsung ditrapake ing masyarakat.

Rektor UNAIR, Prof. Moh Nasih, nampani penandatanganan MoU karo Bupati Blora. Sanadyan beda provinsi, nanging Rektor UNAIR tetep siyap nulungi Blora ing Jawa Tengah.

"Lan malih ing UNAIR wonten profesor saking Blora, Prof. Imam Mustafa. Liwat panjenengane, kita bakal meluncur ning Blora. Wis wayahe para ahli iki mudhun lan mbangun wilayah asline. Kathah program ingkang dipun aturaken dening Pak Bupati Blora. Kita bisa ngasah mengko liwat perjanjian kerjasama," ujare Kanselir UNAIR.

Dhèwèké uga kasengsem karo program Sarjana Satu Desa Dua sing dianakaké Bupati. Miturut Rektor, kanthi program kasebut, calon mahasiswa saka Blora bisa langsung disambungke menyang UNAIR.

"Coba mengko endi data desa sing ora duwe gelar sarjana bisa diajukake. Konsep beasiswa kuliah bisa diatur bebarengan. Menapa malih menawi wonten ingkang hafal Al-Qur'an, saged angsal kuliah gratis ngantos lulus, mesthi lulus tepat waktu," sambunge Rektor Unair.

bupati blora sesarengan karo rektorat unipa surabaya

Rektor UNIPA Dr. M. Subbandowo, MS., ugi ngandharaken bilih piyambakipun siap mbiyantu Kabupaten Blora. Miturut panjenengane, sawetara konsep kerja sama bakal ditindakake kanggo ngasah program apa wae sing bakal ditindakake kanthi dhasar MoU sing wis ditandatangani bebarengan.

"Matur nuwun, Pak Bupati, sampun pitados dhateng UNIPA. Sesarengan kaliyan Pak Sutijono, kita siyap-siyap njagi Blora. Saklajengipun, kita badhe nindakaken persiapan tindak lanjut kerjasama. Selaras karo visi Bupati Sesarengan mBangun Blora, pembangunan SDM bakal dadi salah sijine kawigatosan kita," ujare Rektor UNIPA.

unipa surabaya siyap bantu sesarengan mbangun blora

Saliyane penandatanganan MoU karo Unair lan Unipa, Bupati Arief Rohman uga nganakake Rapat Kerja Bersama Pascasarjana UNAIR ing Kampus B. Rapat kerja kasebut dihadiri Direktur Pascasarjana UNAIR Prof Badri Munir Sukoco, SE., MBA., Ph.D., Wakil Direktur 2 UNAIR Assoc Graduate School Prof. Dr. Rudi Purwono SE., MSE., and Deputy Director 3 UNAIR Assoc Postgraduate School Prof. Dr. H. Suparto Wijoyo, SH., M. Hum. (Terjemah bebas : heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel