Sensus Penduduk 2020 Lanjutan Kabupaten Blora Jawa Tengah

panjelasan sensus penduduk blora 2020 lanjutan dhening bps

Badan Pusat Statistik (BPS) Kabupaten Blora nindakake sosialisasi Sensus Penduduk (SP) 2020 Lanjutan utawa Sensus Penduduk 2020 sing durung rampung amarga pandemi wiwit pertengahan 2020, sing pungkasane bakal diterusake ing taun iki.

Sosialisasi kasebut ditindakake ing Aula Kantor Bupati, lan dibukak langsung dening Bupati H. Arief Rohman, S.IP., M.Sc., Kemis (2/6/2022).

Ing sangarepe peserta sosialisasi, Bupati Blora Arief Rohman ngajak kabeh stakeholder lan masyarakat kanggo nyengkuyung suksese Sensus Penduduk 2020 lanjutan.

"Sensus penduduk iki penting banget, ora mung nyathet jumlah penduduk nanging uga kahanan ekonomi, pendhudhukan lan sapanunggalane. Supaya asile bisa migunani banget minangka dhasar kanggo nggawe kebijakan kanggo program pembangunan Blora ing mangsa ngarep," ngendikane Bupati Blora.

Mula Bupati sing akrab disapa Mas Arief nyuwun marang kabeh camat lan para lurah supaya ngajak masyarakat menehi data sing bener.

bupati blora h arief rohman sip msi paring wejangan ing sosialisasi sensus penduduk blora 2020 lanjutan ing pendapa bupati blora

"Tulung pada weweh pangerten marang masyarakat, supaya aja pada wedi menehi data. Data sing valid bakal migunani banget kanggo ngrancang pembangunan ing mangsa ngarep. Kadhang kala wong nalika ditekani petugas sensus rumangsa wedi, ora gelem jujur lan liya-liyane. Mula, amargi Sensus Penduduk menika dados tanggel jawab kita sesarengan Tulung sami sosialisasi ingkang sae dhateng masyarakat,” sambunge Bupati.

Kepala BPS Kabupaten Blora, Nurul Choiriyati, mratelakake, sensus penduduk 2020 terus ditindakake nganti 30 Juni 2022 mengko.

“Kita wis ngirim 260 petugas sensus, sing dumadi saka 180 PPL, 60 kortim, lan 20 Koseka,” ujare Nurul.

bupati blora h arief rohman sip msi ing sosialisasi sensus penduduk blora 2020 lanjutan ing pendapa bupati blora

Liwat sensus iki, dheweke nambahake, kita bakal bisa nampilake total populasi, komposisi lan distribusi populasi.

“Semanten ugi pikantuk data kangge ngetang param├Ęter demografi kados ta lair, tilar donya, lan migrasi,” sambunge.

Kajaba iku, miturut dheweke, uga ngasilake data babagan pendidikan, komunikasi, cacat, lapangan kerja, lan omah palemahan.

“Rilis outputipun bakal kita presentaseake tanggal 23 Januari 2023 arupi BRS, booklet, tuwin website. Pramila mugi-mugi pemerintah desa saged paring dukungan teknis. Dene ASN saged dados tuladha, saged nampi menawi ditamoni petugas sensus kanthi semanak," pungkase. (Trans : heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel