Sasana utawa Omah Restorasi Justice Kabupaten Blora

plakat peresmian sasana restorasi justice kabupaten blora

Kanggo ngantisipasi potensi kerentanan pidana umum sing dhuwur ing Kabupaten Blora, miwiti Kejaksaan Negeri (Kejari) Blora mbangun sasana restoratif.

Gedung Pemulihan Keadilan JAYANTAKA (Adil lan Bijaksana) diresmikake langsung dening Bupati Blora H. Arief Rohman, S. IP, M. Si kanthi ditabuh gong lan nota kesepahaman sing didampingi saperangan pejabat. Forum Komunikasi Pimpinan Daerah Kabupaten Blora (Forkopimda Blora) ing Gedung Kantor Bupati Pendopo, Kamis (09/06/2022).

Acara menika dipuntindakaken kanthi offline, dipunrawuhi sedaya kepala OPD saha lurah sak Kabupaten Blora, saha dipunrawuhi sedaya lurah ing tlatah Kabupaten Blora kanthi online kanthi zoom meeting.

Kepala Kejaksaan Negeri Kabupaten Blora, Ichwan Effendi SH, njlentrehake, tujuane ngadegake Gedung Restorasi Keadilan JAYANTAKA yaiku kanggo mbalekake masalah sing wis kedadeyan lan kabeh bali kaya sadurunge kedadeyan kejahatan.

"RJ iki kaajab bisa gawe tentreme masyarakat maneh, saengga bisa rukun, rukun lan rukun maneh ora ana rasa minder," ujare.

Ichwan nerangake manawa liwat pendekatan sasana keadilan restoratif, bakal dadi solusi kanggo ngidini penyelesaian sawetara kasus nglanggar hukum (kajahatan umum ringan) tanpa kudu menyang pengadilan.

"Sasampunipun wonten griyanipun RJ menika dipunajab saged ngrampungaken masalah ing papannipun piyambak-piyambak, ugi ngajeng-ajeng sasampunipun peluncuran menika saged dipunbentuk satgas ing saben kecamatan kangge nampung masalah ingkang wonten," pangajab Ichwan.

Bupati Blora H. Arief Rohman ing sambutanipun ngapresiasi peluncuran rumah keadilan restoratif ingkang dipunwiwiti dening Kejaksaan Negeri Kabupaten Blora.

bupati blora arief rohman nanda tangani plakat peresmian sasana utawa omah restorasi justice kabupaten blora

"Kita nyengkuyung banget karo anane program iki, muga-muga bisa menehi mupangat ing penegakan hukum lan masyarakat sadar manut aturane," tambahe.

Ora mung ing Kejaksaan, program iki uga diajab bisa diluncurake ing pihak kepolisian, kanggo bareng-bareng ngatasi masalah lan nyuda undang-undang sing ana ing Kabupaten Blora.

"Aku nyuwun marang pemerintah kecamatan lan desa supaya uga bebarengan nglancarake program iki lan bisa ngawasi program iki kanggo nggawe stabilitas lan kahanan sing kondusif ing wilayah Kabupaten Blora iki," ujare.

Ing sasana Restorasi Kehakiman iki ditekanake keadilan lan keseimbangan antarane pelaku lan korban, iki minangka solusi alternatif kanthi ngutamakake win-win solution.

"Iki inovasi sing apik banget, kanthi pendekatan, musyawarah kanggo ngrampungake masalah, peran kepala desa penting kanggo ngrampungake masalah sing ana ing tingkat wilayah ngisor," ujare.

Bupati nambahake, sasana Restorasi Kehakiman uga minangka upaya kanggo ngurangi jumlah tahanan, mula Bupati ngarepake kabeh pemangku kepentingan bisa nyengkuyung program kasebut.

"Sawise diluncurake, iki bisa ditindakake minangka bukti konkrit lan upaya luwih lanjut, minangka upaya pencegahan," pungkase.

Kanggo dicathet, saiki ing Blora wis ana 1 perkara sing rampung ing Gedung Pemulihan Kehakiman dening Kejaksaan Negeri Kabupaten Blora. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel