Rakernas Kumpulan Lurah lan Aparat Desa PAPDESI 2022

Ganjar Pranowo antuk dukungan saka DPP PAPDESI kanggo tetep dadi Pembina Persatuan Perangkat Desa Seluruh Indonesia

Sajeroning Rakernas - Rapat Kerja Nasional Rakernas Kumpulan Lurah lan Aparat Desa PAPDESI 2022 Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo ngajab kabeh lurah lan aparat desa tetep njaga ketahanan pangan ing tingkat desa. Iki minangka langkah penting, saliyane kanggo terus berinovasi kanggo ngadhepi tantangan ing mangsa ngarep.

Miturut Ganjar, ing mangsa pandemi wis akeh inovasi sing lair ing desa. Umpamane ojek online desa (ojol), aplikasi anyar sing kreatif lan inovatif. Uga kepriye anggone njaga pangan ing satengahe kahanan donya kang terus obah.

"Nek desa iki kudu tansah dijaga kanthi becik dening kanca-kanca lurah utawa aparat desa, kanca-kanca saka Papdesi, dakkira iki dadi perangane kita kanggo njaga ketangguhan, ing tengah-tengah geopolitik sing bakal obah mengko. Dadi kepala desa duwe pengalaman akeh babagan cara mberdayakake pekarangane, panganan alternatif, banjur diversifikasi panganan. Tak kira apik," ujare Ganjar Pranowo nalika paring arahan ing pembukaan Rapat Kerja Nasional Pakumpulan Aparatur Desa Se-Indonesia (Papdesi), ing Hotel MG Suites, Minggu (5/6/2022).

Gubernur sing berambut putih kandha, pengalaman sing diduweni saben desa kudu dicritakake karo publik utawa bebrayat luhur. Mula Rapat Kerja Nasional sing dirawuhi para anggota Papdesi, offline lan online, dikarepake bisa dadi momentum kanggo nyiapake awake dhewe kabeh kanggo kolaborasi lan bertahan.

"Dadi yen dirembug bab sejarahe Undang-Undang Desa, wektu kuwi ana hak asale, kudu dirumat tenan, banjur kepriye kahanane desa iki bisa berdaya," ujare Ganjar sing uga pengawas Papdesi.

Babagan sharing pengalaman antarane desa, Ganjar nate menehi saran supaya para lurah lan aparat desa gawe program desa kembar. Lumantar program menika saben desa saged sinau saha saling dukung kangge ngembangaken desa.

"Aku biyen ngusulake yen ing antarane desa siji lan sijine bisa nggawe desa kembar. Dadi desa siji bisa sinau marang desa liyane. Contone NTB karo Jawa, mungkin mengko NTT karo Sumatra, Sulawesi, Kalimantan. Kita puteran supaya mengko ana nilai tambah saka organisasi iki sing bisa makmurake rakyat. Sing ana. Muga-muga Rapat Kerja Nasional bisa lancar, sukses, lan bisa menehi program-program sing apik, utamane desa-desa sing nglayani masyarakat kanthi cara apa wae," ujare.

Sajrone acara kasebut, Ganjar uga paring pesen marang lurah lan aparat desa supaya bisa ngawasi kahanan saiki, utamane babagan kesehatan masyarakat. Uga kepriye carane menehi layanan sing paling apik kanggo masyarakat, kalebu ing pangumpulan data sing ing sawetara kesempatan asring masalah.

"Sawise pandemi (Covid-19), saiki uga ana penyakit kuku lan congor (FMD) ing kewan. Iki kudu dikelola kanthi bener. Kajaba iku, kita wis duwe pengalaman ngatasi pandemik," ujare Ganjar Pranowo. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel