Percontohan Desa Anti Korupsi Nasional Dimulai Saka Jawa Tengah

Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo siap mujudne 7.809 desa ing Jawa Tengah minangka percontohan desa anti korupsi nasional. Kang kaya mengkono kandhane Ganjar, nalika nekani papan percontohan desa antikorupsi sing dianakake Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) ing Gowa, Sulawesi Selatan, Selasa (7/6/2022).  Ing kalodhangan kuwi, Desa Banyubiru, Kabupaten Semarang, diangkat KPK dadi salah siji saka 10 desa percontohan anti korupsi nasional. "Ya (Desa Banyubiru) iku salah siji saka 10 desa ing provinsi Jawa Tengah sing dipilih KPK dadi percontohan. Dadi pionir. Nanging kita bakal nengkarake ing desa-desa liyane sa-Jawa Tengah. Bali saka kene aku bakal dhawuh marang kabeh desa ing Jawa Tengah," ujare Ganjar. Gubernur Ganjar Pranowo negesake yen pembentukan percontohan desa anti korupsi minangka momentum sing apik. Amarga ing wektu iki wis akeh laporan masyarakat sing gegayutan karo manajemen keuangan desa. "Penggunaan dana desa wis dikritik masyarakat. Kajaba iku, Pak Firli Bahuri nyebutake, akeh lurah utawa aparat desa sing dicekel, sanajan uga akeh sing gawe dalan lan liya-liyane," ujare. Miturut Ganjar Pranowo, program kasebut bakal apik banget minangka upaya kanggo nglawan praktik korupsi. Saben perangkat kudu ngerti carane ngatur APBN kanthi lengkap kanggo kesejahteraan rakyat. "Iki minangka bagian saka KPK, Kemendagri, Kemenkeu, Kemendes, kalebu kita ing dhaerah kepriye carane nyiapake dhaerah luwih nduweni integritas, transparan lan akuntabel ing babagan keuangan negara. Rapeduli Bankeu, Dana Desa, lan liya-liyane," dawuhe Ganjar Pranowo. Sauntara kuwi, Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi Firli Bahuri mratelakake, korupsi ora mung dumadi ing masyarakat kutha. Saiki, praktik korupsi uga dumadi ing masyarakat padesan. Buktine, sambunge, data saka Kementerian Keuangan, pemerintah wis ngetokake APBN kanggo desa-desa ing Indonesia udakara Rp 468 triliun. Pranyata saka anggaran kasebut uga ana sing disimpangke. "Paling ora ana 601 kasus korupsi, 688 lurah utawa aparat desa sing dadi tersangka. Angka iki kudu dipungkasi. Muga wis ora ana maneh lurah lan aparat sing nindakake korupsi," Pak Firli. Pramila saking menika, pihakipun ngawontenaken program desa antikorupsi menika minangka langkah kangge antisipasi marakipun praktik korupsi ing tingkat desa. Sanadyan mung 10 desa ing 10 provinsi sing dadi pilot project, Pak Firli Bahuri ngarep-arep desa liyane bisa nyusul. "Semangat anti korupsi iki ora bisa dipateni. Indonesia kudu bebas saka korupsi. Ayo wujudake desa sing bebas korupsi kanggo nggayuh Indonesia sing bebas korupsi," pungkase. Kanggo informasi, KPK wis ngluncurake desa percontohan anti korupsi ing Gowa, Sulawesi Selatan. Gunggunge 10 desa sing dipilih dadi perintis, kalebu Desa Banyu Biru (Kabupaten Semarang, Jawa Tengah), Desa Kamang Hilia (Agam, Sumatera Barat), Desa Hanura (Kabupaten Pesawaran, Lampung), Desa Cibiru Wetan (Bandung, Jawa Barat). , Desa Sukojati (Kabupaten Banyuwangi, Jawa Timur), Desa Kutuh (Kabupaten Badung, Bali), Desa Kumbang (Lombok, NTB), Desa Detusuko Barat (Kabupaten Ende, NTT), Desa Mungguk (Kalimantan Barat), lan Desa Pakatto (Gowa). Sulawesi Selatan). (Terjemah bebas :  heri ireng)

Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo siap mujudne 7.809 desa ing Jawa Tengah minangka percontohan desa anti korupsi nasional. Kang kaya mengkono kandhane Ganjar, nalika nekani papan percontohan desa antikorupsi sing dianakake Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) ing Gowa, Sulawesi Selatan, Selasa (7/6/2022). 

Ing kalodhangan kuwi, Desa Banyubiru, Kabupaten Semarang, diangkat KPK dadi salah siji saka 10 desa percontohan anti korupsi nasional.

"Ya (Desa Banyubiru) iku salah siji saka 10 desa ing provinsi Jawa Tengah sing dipilih KPK dadi percontohan. Dadi pionir. Nanging kita bakal nengkarake ing desa-desa liyane sa-Jawa Tengah. Bali saka kene aku bakal dhawuh marang kabeh desa ing Jawa Tengah," ujare Ganjar.

Gubernur Ganjar Pranowo negesake yen pembentukan percontohan desa anti korupsi minangka momentum sing apik. Amarga ing wektu iki wis akeh laporan masyarakat sing gegayutan karo manajemen keuangan desa.

"Penggunaan dana desa wis dikritik masyarakat. Kajaba iku, Pak Firli Bahuri nyebutake, akeh lurah utawa aparat desa sing dicekel, sanajan uga akeh sing gawe dalan lan liya-liyane," ujare.

Miturut Ganjar Pranowo, program kasebut bakal apik banget minangka upaya kanggo nglawan praktik korupsi. Saben perangkat kudu ngerti carane ngatur APBN kanthi lengkap kanggo kesejahteraan rakyat.

"Iki minangka bagian saka KPK, Kemendagri, Kemenkeu, Kemendes, kalebu kita ing dhaerah kepriye carane nyiapake dhaerah luwih nduweni integritas, transparan lan akuntabel ing babagan keuangan negara. Rapeduli Bankeu, Dana Desa, lan liya-liyane," dawuhe Ganjar Pranowo.

Sauntara kuwi, Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi Firli Bahuri mratelakake, korupsi ora mung dumadi ing masyarakat kutha. Saiki, praktik korupsi uga dumadi ing masyarakat padesan.

Buktine, sambunge, data saka Kementerian Keuangan, pemerintah wis ngetokake APBN kanggo desa-desa ing Indonesia udakara Rp 468 triliun. Pranyata saka anggaran kasebut uga ana sing disimpangke.

"Paling ora ana 601 kasus korupsi, 688 lurah utawa aparat desa sing dadi tersangka. Angka iki kudu dipungkasi. Muga wis ora ana maneh lurah lan aparat sing nindakake korupsi," Pak Firli.

Pramila saking menika, pihakipun ngawontenaken program desa antikorupsi menika minangka langkah kangge antisipasi marakipun praktik korupsi ing tingkat desa. Sanadyan mung 10 desa ing 10 provinsi sing dadi pilot project, Pak Firli Bahuri ngarep-arep desa liyane bisa nyusul.

"Semangat anti korupsi iki ora bisa dipateni. Indonesia kudu bebas saka korupsi. Ayo wujudake desa sing bebas korupsi kanggo nggayuh Indonesia sing bebas korupsi," pungkase.

Kanggo informasi, KPK wis ngluncurake desa percontohan anti korupsi ing Gowa, Sulawesi Selatan. Gunggunge 10 desa sing dipilih dadi perintis, kalebu Desa Banyu Biru (Kabupaten Semarang, Jawa Tengah), Desa Kamang Hilia (Agam, Sumatera Barat), Desa Hanura (Kabupaten Pesawaran, Lampung), Desa Cibiru Wetan (Bandung, Jawa Barat). , Desa Sukojati (Kabupaten Banyuwangi, Jawa Timur), Desa Kutuh (Kabupaten Badung, Bali), Desa Kumbang (Lombok, NTB), Desa Detusuko Barat (Kabupaten Ende, NTT), Desa Mungguk (Kalimantan Barat), lan Desa Pakatto (Gowa). Sulawesi Selatan). (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel