Pameran Lowongan Kerja Blora

bupati blora arief rohman nabuh gong pratandha pameran lowongan kerja blora dimulai

Pemerintah Kabupaten Blora nganakake pameran lowongan kerja, bursa kerja utawa job fair suwene rong dina tanggal 7-8 Juni 2022 ing GOR Mustika, Blora, kanthi nyuguhake puluhan perusahaan saka macem-macem daerah kanggo nggampangake para pencari kerja saka Kabupaten Blora.

Pembukaan Job Fair katindakake dening Bupati Blora H. Arief Rohman, S.IP, M.Si didampingi Forkopimda lan Kepala Dinas Perindustrian lan Ketenagakerjaan Blora kanthi ditabuh gong lan ngethok pita, Selasa esuk (7/6/2022) ing GOR Mustika.

Sawise Bupati mbukak acara, para pengangguran Blora padha antusias banget melu ing job fair. Kabeh stan registrasi lan pendaftaran saka macem-macem perusahaan katon rame karo calon buruh.

Bupati Arief ngapresiasi kegiatan iki kanggo nyerep tenaga kerja saka Kabupaten Blora. Pada dhene karo nyambungake antarane perusahaan lan para pencari kerja Kabupaten Blora.

"Aku ngapresiasi kegiatan job fair iki kanggo nyambungake perusahaan sing butuh tenaga kerja karo sing lagi golek kerja," ujare Bupati Blora.

Acara iki diajab bisa nyerep tenaga kerja sing ana ing Kabupaten Blora. Ing tembe, Bupati uga bakal terus nyengkuyung investasi ing Blora, supaya bisa mbukak lapangan kerja kanggo masyarakat.

"Kados pundi caranipun investasi wonten ing Blora, mugi-mugi instansi-instansi ingkang relevan saged nuwuhaken kondusifitas industri, menawi wonten investor ingkang mlebet, pelayanan ingkang sae," dawuhe Bupati Blora.

Kajaba iku, pihake uga negesake yen peningkatan kualitas SDM ing Kabupaten Blora uga kudu disengkuyung, salah sijine yaiku liwat pelatihan.

"Kula ugi mbetahaken pelatihan kangge adhik-adhik ingkang sasampunipun lulus sekolah utawi kuliyah dipunparingi pelatihan kangge ngantisipasi mengke menawi wonten lowongan kerja, menawi sami gadhah sertifikat utawi sertifikasi badhe langkung siap mlebet ing dunia kerja. "ujare.

Bupati ngaturake apresiasi marang perusahaan-perusahaan sing wis dadi mitra kang wus gelem mbuka lowongan kerja kanggo masyarakat Kabupaten Blora.

para pencari kerja antri ing salah sawijining stan pabrik kang mbuka lowongan kerja ing blora

Sauntara iku, Kepala Dinperinnaker Kabupaten Blora, Endro Budi Darmawan, SE., M.Sc., njlentrehake, Pemkab Blora ngupaya nggampangake para pencari kerja saka Kabupaten Blora supaya bisa oleh pagawean miturut bakat, minat, lan kemampuane.

Uga mbantu pangguna tenaga kerja, ing kasus iki perusahaan, kanggo entuk buruh sing cocog karo kabutuhan perusahaan.

"Tujuane dianakake job fair yaiku kanggo nggampangake lan nglumpukake para pencari kerja lan pangguna/perusahaan kanthi langsung supaya bisa nggampangake proses penempatan kerja," piterange Kepala Dinperinnaker Kabupaten Blora Endro.

Nganti esuk iki, wis kacathet luwih saka 3.250 calon ejaan wis ndhaptar online.

Endro uga nambahake, ing job fair iki, ana 30 perusahaan saka macem-macem lapangan.

"Saka 30 perusahaan kasebut ana lowongan kerja kanggo 17.700 tenaga kerja, mula iki dikarepake bisa ngurangi angka pengangguran ing Kabupaten Blora," pungkase.

Pameran lowongan kerja dikarepake bisa nyuda jumlah pengangguran ing Kabupaten Blora.

"Kaajab angka pengangguran bisa dikurangi kanthi nambahake penempatan tenaga kerja, ngarahake para pencari kerja supaya entuk informasi lowongan kerja sing akurat, supaya bisa milih jinis kerja miturut bakat, minat lan kemampuan lan kualifikasi sing dibutuhake dening perusahaan," ujare.

Salah sijine calon tenaga kerja, yaiku Wanda (21), dhewe sing salah siji alumni SMK ing Cepu, job fair iki sengaja golek informasi lowongan kerja sing cocok karo minat lan bakate.

"Rencana ndaftar ing mriki, lumantar job fair menika wonten perusahaan ingkang mbukak lowongan miturut minat kula," jlentrehe.

para pencari kerja seneng kanthi ananing pameran lowongan kerja blora

"Alhamdulillah, kegiatan job fair iki bisa nulungi aku, muga-muga mengko bisa entuk asil sing paling apik ing kene," ujare.

Ing kalodhangan iku Bupati uga kanthi simbolis masrahake sertifikat pelatihan marang para wakil pencari kerja, banjur diresmikake job fair kanthi nabuh gong lan ngethok pita. Bupati Blora Arief banjur mertinjo stan perusahaan. Melu rawuh ing acara punika Forkopimda, Kepala OPD, Camat lan tamu undangan sanesipun. (Terjemahan bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel