Inovasi RSUD dr R Soeprapto Cepu 2022

Inovasi mobil lan montor gratis kanggo pasien RSUD dr Soeprapto Cepu Blora

Rumah Sakit Umum Daerah (RSUD) dr. R. Soeprapto Cepu ngenalake rong inovasi layanan kesehatan anyar, Minggu (5/6/2022). Inovasi kasebut ditepangake pas dina pengetan 66 taun Rumah Sakit Cepu. 

Ora mung iku, ing wektu sing padha uga diresmikake gedhong layanan ICU - PICU - NICU sing dumadi saka 2 lantai ing rumah sakit. Ruang ICU (Intensive Care Unit) yaiku ruangan sing nglayani perawatan wong diwasa sing lara kritis, kasus trauma lan non-trauma (bedah lan non-bedah).

Ruang PICU (Pediatric Intensive Care Unit) minangka ruangan sing nglayani perawatan bocah sing lara kritis. Sauntara kuwi, ruangan NICU (Neonatal Intensive Care Unit) minangka ruangan sing nyedhiyakake perawatan kritis kanggo bayi sing anyar.

ruang NICU Neonatal Intensive Care Unit RSUD dr Soeprapto Cepu Blora

Dinas anyar kang diresmikake dening Bupati Blora, H. Arief Rohman, S.IP., M.Sc. lan Wakil Bupati Tri Yuli Setyowati, ST., MM, saben sepedha motor kanggo layanan kirim obat gratis kanggo pasien rawat jalan lan mobil kirim pasien gratis kanggo pasien sawise rawat inap.

Ingkang ndampingi peresmian, Direktur RSUD dr. Fatkhur Rohim; Kepala Dinas Kesehatan Blora, Edy Widayat, S.Pd., M.Kes., MH.; lan Ketua Tim Mobilisasi PKK Kabupaten Blora Hj. Ainia Shalicah, SH., M.Pd.AUD., M.Pd.BI.

Kanggo mobil dinas antar pasien, sawise diresmikake, banjur langsung digunakake kanggo ngeterake salah sijine pasien rawat inap ing RS Cepu sing kebeneran wis diijini mulih. Pasien sing dimaksud yaiku Handini, warga Gang 6 Cepu, telung dina dirawat ing rumah sakit.

Amarga nganggo kursi rodha, Handini disurung lan diunggahake Bupati Blora menyang mobil layanan pengiriman pasien RSUD dr. R. Soeprapto Cepu .

"Ora nyana aku langsung ditulung Bupati menyang mobil sing wis disedhiyakake dening rumah sakit kanthi gratis. Matur nuwun, nyuwun donga pangestu mugi enggal waras," ujare Handini.

Bupati Kabupaten Blora H Arief Rohman SIP MSi nulung pasien RSUD dr Soeprapto Cepu Blora

Nalika peresmian gedung pelayanan ICU - PICU - NICU, Bupati Arief lan rombongan melu njajal Aplikasi Salam Pasien ing RSU Cepu.

Miturut Direktur Rumah Sakit Cepu, dr. Fatkhur Rohim, aplikasi kasebut digawe kanggo ngucapake salam marang pasien rawat inap sing wis mulih.

"Aplikasi Greet Patient nduweni ancas kanggo mangerteni kahanan lan perkembangane pasien sawise mulih saka rumah sakit. Dadi yen isih ana keluhan ing omah isih bisa diladeni lan didampingi nganti waras babar pisan," ujare dr. Fathur.

Bupati Blora Arief Rohman ngapresiasi peresmian saperangan inovasi layanan lan sarana prasarana kesehatan ing RSUD Cepu sing saiki wis umure 66 taun.

"Dirgahayu RSUD Cepu. Terus berinovasi, terobosan pelayanan kesehatan, supaya masyarakat sing butuh pelayanan kesehatan ora mlayu menyang rumah sakit tetangga utawa rumah sakit sebelah," ujare Bupati.

Dielingake, ing tembe Cepu diproyeksikan dadi pusat pertumbuhan ekonomi anyar ing Jawa Tengah bagean wetan. Supaya layanan kesehatan ing rumah sakit daerah bisa terus ditingkatake supaya ora ketinggalan karo rumah sakit liyane.

Bupati Blora negesake yen ing RSUD Cepu saiki wis ana layanan pengiriman pasien gratis, layanan pengiriman obat gratis, layanan salam pasien, lan gedung ICU PICU NICU anyar. Kabeh mau kudu dadi panjurung kanggo ningkatake pelayanan kesehatan.

"Aja mrengut, ngladeni pasien kanthi mesem lan ngucap salam kanthi grapyak. Yen kuwi dilakoni, mesthi bakal ana ganjaran sing cocog. Bisa liwat peningkatan kesejahteraan utawa liya-liyane," imbuhe Bupati Blora Arief Rohman. (Translt : heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel