Implementasi Pancasila Model Ganjar Pranowo

ganjar pranowo dawuh yen model implementasi pancasila bisa diterapke kanthi cara teknokratis ing saben-saben sektor

Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo ngajak para lurah supaya ngleksanakake utawa nglestarekake Pancasila ing kagiyatan kang luwih teknokratis. Dheweke nyengkuyung pemerintah desa supaya bisa inisiatif, supaya desa sing mandiri, sehat, sejahtera, tabah, lan adhedhasar Pancasila.

Technocracy minangka wujud pamrentahan sing ahli teknis ngontrol pengambilan keputusan ing bidange dhewe-dhewe. Insinyur, ilmuwan, profesional kesehatan, lan wong liya sing duwe kawruh, katrampilan utawa kabisan bakal mbentuk badan pamrentah. Gampange, jagabaya ya ngurusi keamanan, Kasi Kesra yo ngurusi sosial, Posyandu ya ngurusi kesehatan bayi bocah cilik lan lansia, Carik yo ngurusi administrasi desa, lan seteruse. 

“Dina iki ngumpulake kanca-kanca desa, amarga wingi ana PR sing sabenere. Dispermasdesdukcapil banjur nyoba komunikasi karo kanca-kanca desa, ayo dileksanakake utawa dilestarekake Pancasila iki ing kegiatan sing luwih teknokratis,” ujare Ganjar Pranowo, sawise paring arahan ing Rapat Kepala Desa Jawa Tengah, ing aula Kantor Dispermasdesdukcapil Provinsi Jawa Tengah. , Kamis (2/6/2022).

Ganjar njlentrehake, implementasine kegiatan teknokrat kasebut kudu diwiwiti kanthi pemetaan masalah sing ana. Mesthine, kanggo nggayuh keadilan sosial kanggo kabeh masyarakat.

“Contone, wanita ngandhut uga kudu diwenehi perhatian sing adil. Kanthi iku, kita bisa nyegah kematian ibu, kematian bayi, lan nyegah stunting. Iku kabeh ing desa, "ujare.

Ing bidang ekonomi, Badan Usaha Milik Desa (BUMDes) wiwit muncul lan dipamerake. Produk sing diasilake uga ora kalah kompetitif. Pola iki nuduhake kepiye ekonomi mandiri ing tingkat ngisor bener-bener bisa ditindakake.

"Yo ngene iki kang diarani ekonomi berdikari utawa ekonomi mandiri ing level bawah. Akeh start-up sing muncul. Iki kudu didampingi, lan lurah kuwi sing paling ngerti marang masyarakat,” jlentrehe.

Ganjar Pranowo nambahake, ing sasi Pancasila iki, saben OPD Pemprov Jawa Tengah lumaku miturut sektore. Sadurungé, dhiskusi karo para mudha uga wis dianakaké babagan cara nguri-uri Pancasila ing kalangan mudha. Banjur ana dialog budaya kanggo refleksi lan konsepsi carane ngleksanakake ing prilaku saben dina.

“Pangrasaku, pembumian Pancasila bisa ditindakake ing sektor-sektor praktis, saengga bisa nguntungake rakyat. Muga-muga liwat sesi sharing iki bisa nemokake solusi,” ujare Ganjar pranowo. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel