Gitar Batik Karanganyar Nyengsemake Manahe Bu Ganjar Pranowo

Bu Atikoh Ganjar Pranowo nalika melu mbathik Gitar produk UMKM Karanganyar Solo Jawa Tengah

Nalika rawuh maring pameran UKM Virtual Expo (UVO) 2021 ing Bank Jateng Cabang Surakarta, Selasa (21/9/2021), Kepala Dekrasnada Atikoh Ganjar Pranowo Jawa Tengah tuku gantungan kunci lan batik gitar. Dheweke kandha yen dheweke sengaja tuku gitar bathik kanggo putrane Muhammad Zinedine Alam Ganjar, putrane siji-sijine sing saiki kuliah ing Yogyakarta.

Kaya sing dingerteni, acara UVO 2021 sesi kaping pindho ditindakake ing Kantor Bank Jateng Cabang Surakarta, Setu (18/9/2021) nganti Selasa (21/9/2021). Tekan lokasi, Atikoh melu ndeleng sawetara perajin sing langsung mamerake produke.

Sawise pirang-pirang puteran menyang lapak tukang, paningale Bu Atikoh ningali gitar sing lagi dihias nganggo teknik bathik. Tanpa mangu-mangu, dheweke tuku gitar dening pengrajin Karanganyar Sumartoyo. Atikoh uga masang tanda tangane ing gitar.

"Biyen aku tuku gantungan kunci kayu, amarga aku seneng sing kayu. Lan aku tuku gitar batik kanggo anakku," ujare garwane Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo, Selasa (21/9/2021).

Ora ana alesan Atikoh tuku anak, gitar. Pranyata, saliyane seneng olahraga, ibu lan putri iki uga remen ing jagad musik.

Iki dibuktekake saka unggahan Ganjar Pranowo sing nuduhake Atikoh lan Alam Ganjar dolanan musik. Ing unggahan vlog Ganjar Pranowo kanthi irah-irahan "duet duo favorite" (https://youtu.be/EPLnozgQTrs), Siti Atikoh nembangake lagu kanthi judhul Always by Bon Jovi. Dene Alam Ganjar, main gitar.

"Sing tresna marang produk domestik, sampeyan kudu tuku lan nggunakake, "ujare mantep.

Sumartoyo, sing gitare bathik dituku Atikoh, kandha seneng. Dheweke ujar manawa iki minangka wujud dhukungan kanggo para perajin kaya dheweke.

"Alhamdulillah gitare dituku Bu Ganjar, regane Rp 750 ewu. Saliyane dituku, uga ditandatangani. Rasane enak, kahanan kaya ngene iki, sing tuku wong nomer siji ing Jawa Tengah. Rasane kaya semangat anyar," ujare.

Sumartoyo kandha, wiwit taun 1998 dheweke wis miwiti batik kayu. Ing pameran UVO 2021, ora mung siji gitar sing dianggo, nanging limang potong.

Papat liyane, dituku liwat toko virtual https://www.ukmvirtualexpo.com/, dening para panuku saka Wonosobo, Magetan, Solo lan Jepara.

"Sawise gawe bathik kaya mangkene iki diwernakake, banjur dicopot lan dikunci warnane banjur digaringake. Yen arep tuku bisa menyang Karanganyar, bisa uga menyang UVO. Utawa menyang Instagram kita (@leemartpro)," ature Sumartoyo. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel