Bupati Ngajak BUMD Blora Sinau Manajemen ing Kabupaten Magelang

iwan pradigsa direktur operasional bumd pt blora patra gas lan para pengurus bumd liyane yo melu sinau ing kabupaten magelang

Ora mung mandeg ing rekrutmen terbuka para petinggi BUMD Blora, tanpa leren, Bupati Blora, Arief Rohman, S.IP, M.Si, terus mlaku kanggo kemajuan Kabupaten Blora. Kali iki, wong nomer siji ing Blora menyang Magelang, kanggo sinau babagan manajemen Badan Usaha Milik Daerah (BUMD), Rebo (8/6/2022).

Cukup masuk akal kenapa Bupati Arief sing didampingi Asisten Perekonomian dan Pembangunan Sekretariat Daerah Blora, Kepala OPD, Kepala BUMD Kabupaten Blora, Kepala Seksi Perekonomian lan Kepala Dinas. Divisi Hukum, nganakake kajian niru BUMD ing Magelang.

Iki amarga Magelang duwe sawetara BUMD sing wis berkembang lan bisa nyumbang PAD sing cukup gedhe. BUMD kasebut yaiku PT BPR Bank Fathers 69, PT Aneka Usaha Kabupaten Magelang, lan Perumda Water Drinking Tirta Gemilang.

Wonten ing adicara ingkang dipunwontenaken ing kantor PT BPR Bank BAPAS 69 Magelang menika Bupati Blora Arief Rohman ngandharaken bilih tindakipun dhateng Magelang menika boten namung kangge silaturahmi nanging ugi kepingin nongkrong, sinau, gegayutan kaliyan BUMD ing Magelang. Kabupatèn.

"BUMD ing Magelang wis maju, arep niru apa sing ditindakake Magelang ing konteks ngembangake BUMD," piterange Bupati.

Kaajab lumantar kajian imitasi menika Pemerintah Kabupaten Blora saged pikantuk ilmu saha wawasan ingkang migunani kangge manajemen BUMD ingkang langkung sae. Pungkasane BUMD ing Kabupaten Blora sansaya nyumbang kanggo kemajuan ekonomi daerah.

bupati blora foto bareng sawise sinau bumd ing kabupaten magelang

Sekretaris Kabupaten Magelang, Drs. Adi Waryanto lan staf sing nampa rombongan Bupati Blora mratelakake, sektor pariwisata lan BUMD nduweni peran kang wigati kanggo nyengkuyung perekonomian masyarakat lan uga nyumbangake pemasukan kanggo daerah.

"PAD Kabupaten Magelang uga asale saka optimalisasi pengelolaan BUMD kang eksistensine banget mbiyantu nyengkuyung pembangunan lestari ing Magelang," ujare Sekretaris Daerah Adi Waryanto.

Dheweke njlentrehake, ana telung BUMD sing duweke kabeh Pemkab Magelang. Yaiku PT BPR Bank BAPAs 69, PT Aneka Usaha Kabupaten Magelang, lan Perumda Water Drinking Tirta Gemilang.

Babagan sumbangan saka saperangan BUMD, sambunge Sekretaris Daerah Adi, marang Bank Bapas 69, wis nyumbang awujud deviden ing taun 2022 kanggo asil operasi 2021 14,5 milyar. Sauntara kuwi, Perumda Water Drinking Tirta Gemilang wis nyumbang deviden ing taun 2022 kanggo asil operasi 2021 3,6 milyar rupiah.

luluk kusuma ndampingi bupati blora arief rohman nalika sinau manajemen bumd ing magelang

Direktur BPR BPR 69, Rohmad Widodo, S.E, uga nyritakake pengalamane karo BUMDe. Disebutake yen BAPAS didegake ing taun 1969 lan ngalami perkembangan sing signifikan wiwit taun 2007.

"Awal pembangunan kita taun 2007 wiwit nampa amanat saka Pemda kanggo mbagekake gaji kanggo aparat desa, wektu iku isih aset Rp 150 milyar," piterange Rohmad Widodo.

Amanat saka Pemerintah Kabupaten Magelang menehi multiplier effect tumrap pembangunan BPR BPR 69. Yaiku wiwit taun 2007 mundhak dadi Rp 1,3 triliun.

Dheweke nambahake, keseriusan Pemerintah Daerah kanggo nyengkuyung pembangunan Bank Ayah 69 terus ditindakake. Akhir-akhir iki, pemerintah daerah wis dipasrahake remunerasi kanggo PPPK, kalebu GTT lan staf pendukung. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel