Budaya Kerja Birokrasi Jawa Tengah Coba Diconto Walikota Pariaman

Ganjar Pranowo lan Walikota Pariaman Genius Umar diskusi budaya kerja birokrasi kanthi nyedulur semanak

Kredibilitas lan prestasi Jawa Tengah mligine reformasi birokrasi narik kawigatene Walikota Pariaman Provinsi Sumatera Barat Genius Umar. Kanthi nggawa sawetara pejabat penting, Walikota Pariaman Genius Umar teka nemoni Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo kanggo sinau babagan reformasi birokrasi lan layanan investasi.

Swasana rapat kang dumadi ing Ruang Rapat Gedung A Lantai 2 Kantor Gubernur Jawa Tengah, Senin (10/1/2022) katon nyedulur akrab semanak. Ganjar Pranowo lan Umar ijol-ijolan pengalaman babagan ngatur tata pemerintahan sing apik sajrone ngabdi marang masyarakat.

"Aku kepengin teka nemoni Pak Ganjar Pranowo amarga aku ngetutake media sosiale. Dheweke langsung aktif mujudake budaya birokrasi ing Jawa Tengah kanggo ngabdi. Nggunakake teknologi informasi prasaja kanggo ngawula masyarakat. Kita pengin sinau langsung saka dheweke," ujare Umar.

Umar mbiji yen layanan perijinan lan layanan masyarakat ing Jawa Tengah pancen luar biasa. Penanganan keluhan bisa ditindakake kanthi cepet lan owah-owahan dirasakake.

"Jebule kabeh gumantung marang pimpinane Pak Ganjar Pranowo sing mirunggan, sing bisa ngowahi. Kajaba iku, ana dhukungan birokrasi sing kuwat. Yen kepemimpinan lan birokrasi selaras, bakal ana budaya kerja sing mirunggan ing Jawa Tengah. Sing arep dituruti, diterapake ing Pariaman," jlentrehe.

Umar sinau akeh pelajaran penting ing rapat kasebut. Kepiye Ganjar Pranowo nggunakake teknologi informasi kanggo macem-macem perkara, kalebu ngangkat ekonomi liwat Lapak Ganjar.

"Sistem penanganan keluhan uga cepet, mung nggunakake media sosial bisa mlaku. Birokrasi banget responsif lan langsung dipantau dening gubernur. Sistem laporan komunitas bisa langsung lan cepet ditanggapi. Bab-bab kasebut bisa kita terapake ing Pariaman, kalebu kepiye layanan perizinan investasi sing narik banget ing Jawa Tengah," ujare.

Umar ngarep-arep Pariaman bisa nuruti langkah Jawa Tengah kanggo mujudake reformasi birokrasi sing nglayani. Kanthi mangkono, pembangunan bisa ditindakake kanthi luwih cepet amarga masalah sing muncul uga bisa ditangani kanthi cepet.

"Kita percaya yen owah-owahan iki bakal nyepetake pembangunan, amarga owah-owahan budaya birokrasi sing luwih orientasi layanan penting banget. Kutha Pariaman mesthi bakal nuruti apa sing ditindakake Jawa Tengah," pungkase.

Sauntara kuwi, Gubernur Ganjar Pranowo ngendika yen butuh kerja keras kanggo nggawe birokrasi sing ngabdi ing Jawa Tengah. Nanging, yen ditindakake kanthi optimal, owah-owahan mesthi bisa kedadeyan.

"Yen birokrasi mlaku kanthi apik, kabeh wis sistematis lan penanganan keluhan masyarakat bisa ditanggapi kanthi cepet, mula iki minangka wiwitan sing apik. Butuh wektu, nanging yen ditindakake kanthi serius, mesthi ana owah-owahan," ujare.

Ganjar Pranowo remen tekane Walikota Pariaman kanggo mbahas babagan reformasi birokrasi lan nambah investasi ing Jawa Tengah. Miturut dheweke, pola kerja sama lan gotong royong antar daerah iki bisa dadi modal perbaikan ing wilayahe dhewe-dhewe.

"Kita kudu nerusake pola kerjasama iki, ing ngendi saben wilayah sinau saka saben liyane. Yen loro-lorone apik, kita bisa nuduhake. Yen ana sing kurang, kita bisa sinau saka wilayah liyane. Kerja sama iki kudu ditingkatake supaya kabeh wilayah bisa maju bebarengan," pungkase. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel