Blora Ndukung Usulan Pahlawan Nasional Pocut Meurah Intan

bupati blora arief rohman nampa rombongan delegasi saka DPRA Provinsi Aceh Darussalam

Bupati Blora, H.Arief Rohman, terus konsisten nyengkuyung pembangunan lan ngusulake gelar pahlawan nasional kanggo Pocut Meurah Intan. Sawise sawetara wektu kepungkur Gubernur Aceh lan sawetara OPD, saiki giliran teka saka delegasi DPRA Provinsi Aceh ziarah lan ngunjungi makam Pahlawan Aceh Pocut Muerah Intan. Kemis (09/6/2022).

Nalika nampa sowan ing Rumah Dinas Bupati Blora, Bupati Arief mratelakake, Pemkab Blora wis nganggep yen Pocut Meurah Intan uga kalebu kulawarga gedhe Blora.

Pemerintah kabupaten nyengkuyung pembangunan Makam Pocut Meurah Intan.

"Pocut Meurah Intan wis dadi kulawarga gedhe. Menawi sanak kadang wonten ing Blora menika dipun kurmati saha dipun hormati," jlentrehe.

Bupati negesake, Pemkab Blora bakal tetep nyengkuyung lan nyengkuyung pembangunan makam nganti tekan proposal pengajuan gelar pahlawan.

"Intine kita bakal nyengkuyung proses dadi Pahlawan Nasional, supaya kaya pahlawan-pahlawan Aceh liyane ing Sumedang, kita uga bakal nyiapake tim kanggo ngupayakake penghargaan pahlawan nasional marang Pocut Meurah Intan," ujare Bupati Blora.

Kalebu, sambunge, potensi masa depan pihake uga mbayangake yen lokasi kasebut bakal dadi wisata ziarah wisata budaya.

"Aku njaluk jajaran OPD ing Blora supaya enggal mbentuk tim koordinasi karo pemerintah Aceh lan keluarga," ujare.

Dheweke uga ngapresiasi komitmen Pemerintah Aceh kanggo ngurmati makam almarhum Pocut Meurah Intan.

bupati blora arief rohman nampa tanda mata saka DPRA Provinsi Aceh Darussalam

"Nuwun sewu, sampun kaping kalih Bapak Kepala Dinas, Bapak Gubernur Aceh sampun sepisan mriki, lan menika saking DPRD lan mengko badhe ngaturaken kumpul ing Aceh. "tambahe.

Dene Pamarentah Aceh lumantar Ketua Komisi III DPRA, Khairil Syahrial, ST, MAP.

Utusan saka Aceh Darusalam dolan menyang Blora, merga kepengin ketemu karo Bupati Blora H. Arief Rohman, S.IP., M, Si lan ziarah ing pasarean Pocut Muerah Intan.

"Pemerintah Aceh pancen ngapresiasi langkah-langkah sing wis ditindakake Bupati lan bakal kerja sama karo Pemkab Blora kanggo pemugaran makam para pahlawan kita," tambahe.

Khairil njlentrehake, pihake bakal nyengkuyung sakabehe program usulan Pocut Meurah Intan dadi Pahlawan Nasional, amarga wektu iku panjenengane suwargi ulet banget nganti pungkasane diasingake menyang Blora.

"Langkah paling cedhak iki bakal kita gawe tim sing bisa nyepetake status kepahlawanan Pocut Muerah Intan lan uga bakal kita anggaran," ujare.

Dhèwèké uga ngapresiasi kawigatèné Pemkab Blora marang tlatah pasareyan Pocut Meurah Intan.

Saiki Pemerintah Provinsi Aceh lan Pemkab Blora terus ngupayakake supaya Pocut Muerah Intan bisa dadi Pahlawan Nasional, iki mesthi ora bisa uwal saka perjuangane Pocut nglawan penjajah nganti akhire dheweke diasingake ing Blora lan seda lan disarekake ing Blora. (Terjemah bebas :  heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel