Akeh Wanita Pelosok Desa Perlu Dibantu Potensine

GWS Jepara nyoba nggali potensi wanita ing pelosok Desa

Para wanita kang manggon ing desa-desa terpencil dikarepake bisa njelajah potensi desane, saengga bisa ndeleng kesempatan kerja.

Bab kasebut dikandhakake Sekretaris Daerah Kabupaten Jepara, Edy Sujatmiko nalika mbukak rapat kerja Gerakan Wanita Sejahtera (GWS) ing Pendapa RA Kartini Jepara, Rebo (8/6/2022). Miturut dheweke, para wanita iku kudu diwenehi stimulan, pendidikan, pemberdayaan, lan kesempatan saakeh-akehe ben gelem berkarya.

"Aku yakin, isih akeh wanita-wanita hebat utawa jioss sing sumebar ing desa-desa terpencil kang bisa dieksplorasi didukung potensine," ngendikane Edy Sekda Jepara.

Mula sambunge Edy, minangka organisasi non-politik sing berjuang kanggo ngunggahake drajat lan martabat wanita ing kabeh bidang, GWS Kabupaten Jepara diajab bisa maju tumuju marang kesejahteraan wanita ing saben baris pembangunan. Iki ditindakake kanthi nambah kompetensi liwat pendidikan lan pelatihan, produktivitas, kreatifitas, lan penguasaan akses teknologi lan informasi.

"Pemerintah bakal tansah paring panyengkuyung, supaya para wanita bisa menehi peran lan kontribusi sing paling apik ing pembangunan," sambunge.

Edy Sujatmiko nambahake, pihake njaluk GWS supaya bisa sinergi karo pemerintah, uga organisasi wanita liyane, utamane ing program pembangunan sosial masyarakat, uga SDM wanita supaya luwih kompetitif lan mandiri.

Edy percaya yen wanita iku luwih ulet, bisa ngadhepi saben tantangan jaman, tansah tangguh lan kuwat, lan bisa adaptasi ing kabeh kahanan lan kahanan. Kados ingkang dipun warisaken, tiga tokoh wanita agung ingkang dados kebanggaan Jepara inggih menika Ratu Shima, Ratu Kalinyamat, lan Raden Ajeng Kartini.

"Salah sijine yaiku melu politik lan melu aktif ing saben keputusan strategis," ujare.

Miturut Edy, perwakilan wanita ing legislatif durung bisa nggayuh ideal. Ing Pilkada Kabupaten Jepara 2019, perwakilan wanita ing DPRD mung diisi 14 persen utawa 7 wong, saka 50 anggota legislatif sing wis ana. Nanging, jumlah kasebut mundhak dibandhingake periode sadurunge, yaiku 6 persen utawa 3 wong saka 50 anggota legislatif.

"Pemahaman politik kanggo wanita uga penting. Dheweke kudu disengkuyung supaya kepengin mlebu ing arena politik," pungkase. (Terjemah bebas : heri ireng)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel