Kabupaten Cepu - Pondasi Sejarah Cepu Sebenarnya

Banyak orang mengira Cepu adalah sebuah Kabupaten di perbatasan Jawa Timur - Jawa Tengah Indonesia. Jawabnya, "Ya! Cepu pernah menjadi ...

Jejak Digitalisasi UMKM Pemprov Jateng

Pemprov Jateng ngupayakake digitalisasi UMKM ing tengah-tengah geger ekonomi akibat pandemi Covid-19. Upaya iki mujudake wujude kaleksanane visi lan misi Ganja…

Warga Bendungan Bener Wonosobo Jawa Tengah Antuk Solusi

Warga Bendungan Bener Wonosobo Jawa Tengah wis antuk solusi. Pekarangan kang jembare 4.000 meter persegi duweke Khomsatun (45), warga Burat, kecamatan Kepil, W…

Transformasi Ekonomi Desa Liwat BUMDes

Wiwit taun 2015 nganti taun 2021, pemerintah wis nyalurna dana desa Rp 400,1 triliun. Badan Usaha Milik Desa (BUM Desa) wigati kanggo melu nindakake transforma…

Akeh Wanita Pelosok Desa Perlu Dibantu Potensine

Para wanita kang manggon ing desa-desa terpencil dikarepake bisa njelajah potensi desane, saengga bisa ndeleng kesempatan kerja. Bab kasebut dikandhakake Sekre…